Van passie zoeken naar Droombaan vinden.

Er zijn weinig dingen waar we meer tijd in steken dan ons werk. Natuurlijk wil iedereen dat dat werk zo leuk mogelijk is en dat je aan het eind van een werkdag voldaan naar huis gaat. Maar wat doe je als dat niet (meer) zo is? Als je het gevoel hebt dat je huidige baan niet (meer) bij je past? Of als je je werk kwijt raakt? 

Hoe zorg je dat je dan de juiste keus maakt. Waar wil je je echt in vastbijten? Wanneer ervaar jij echt werkgeluk? Want ergens vol voor gaan levert vaak de mooiste dingen op. Welke stappen ga je zetten waarbij  je geniet, maar waarbij je ook de blaren voor lief neemt?

Start met het zetten van die eerste stappen. Ga onderweg naar een nog onbekende eindbestemming. Ondanks alle onzekerheid  wil je toch geen spijt krijgen van een niet gelopen pad? Maak een keuze en bouw het in stapjes verder uit. Bij iedere stap leer je weer iets nieuws. Met vallen en opstaan brengt iedere stap jou dichter bij jouw doel, jouw droombaan. Dus start met het voor jezelf beantwoorden van de volgende vragen!

  • Wat geeft jou plezier en waar kun je geen genoeg van krijgen?
  • Wat vond je als kind fantastisch om te doen en welke toekomstdromen had je?
  • Waardoor vergeet jij de tijd?
  • Welke mensen bewonder jij het meest in het leven en waarom?
  • Als geld geen rol zou spelen welk werk zou je dan doen?
  • Waar krijg je later spijt van als je er nu niet mee begint?
  • Voor welke passie ga jij nu op weg en blijf je doorgaan, ondanks blaren en tegenslag?

Lees ook: Met jouw unieke talenten een droombaan vinden en Tips voor het vinden van jouw droombaan.

Door het beantwoorden van deze vragen, kun je gaan ontdekken waar jouw ogen van gaan stralen. Omdat het jouw passie is en niet omdat een ander het zegt of omdat je op zoek bent naar goedkeuring. 

Ga ermee aan de slag en ga er volledig voor! Er komt een moment dat jouw doorzettingsvermogen en al het harde werken loont en je blij bent dat je niet hebt opgegeven.

 Passie zoeken droombaan vinden

“Every mountaintop is within reach if you just keep climbing”

(Barry Finlay)    

 

 Deze blog verscheen voor het eerst op 18 maart 2018 en werd op 12 augustus 2019 geactualiseerd.

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s