Zet social media in om jouw droombaan te vinden

Social media is tegenwoordig onmisbaar bij het vinden van jouw droombaan. Laat de wereld weten waarnaar je op zoek bent, zodat men jou op weg kan helpen die droombaan te vinden, óf om gevonden te worden. Maar wat voor indruk maak jij?

 

Wees specifiek, want met alleen ‘ik zoek werk’ kom je er niet. Geef duidelijk aan hoe jouw droombaan er uit ziet en welke talenten jij graag zou willen inzetten. Zorg dat jouw pitch en personal branding picobello in orde is! Wees consequent in jouw boodschap. Zowel op LinkedIn als via andere kanalen zoals Facebook enTwitter.

Facebook
Misschien denk je dat je Facebook niet als zakelijke netwerksite kunt inzetten. Toch hebben de meeste organisaties een Facebook-pagina die ze gebruiken voor arbeidsmarktcommunicatie én het plaatsen van (interne) vacatures. Volg ze en like/deel of reageer op berichten die jou aanspreken en bijvoorbeeld met jouw vakgebied te maken hebben. Op deze manier kom je alvast onder de aandacht. En ook hier kun je jouw netwerk natuurlijk laten weten waarnaar jij op zoek bent, zodat ze jou kunnen helpen in jouw zoektocht of in contact kunnen brengen met mensen in hun netwerk.

Twitter
Twitter is een ook een manier om in contact te komen met de organisatie waar jij graag aan de slag wil. Simpelweg door ze op Twitter te volgen. Volg ook recruiters op Twitter. Je blijft zo makkelijk op de hoogte van de nieuwste vacatures.
Zorg voor een goede tekst in de biografie, deze wordt gelezen. Zet ook hier je pitch in en werk aan jouw personal brand.

Lees ook: Pitch jezelf naar jouw droombaan met personal branding!

Maak gebruik van #hashtags om vacatures te vinden. De beste om te gebruiken is natuurlijk #vacature, aangevuld met jouw zoektermen. Zo krijg je meteen een hele lijst met vacatures in bijvoorbeeld jouw vakgebied op Twitter.
Tweet berichten met voor jou de juiste #zoekterm, #functie en #regio. Recruiters die hier op zoeken, zien dan jouw berichten en kunnen contact met jou opnemen.

social media

Google jezelf
Of recruiters jou nu benaderen (en jou dus online hebben gevonden), of je hebt gesolliciteerd naar een vacature: Wees je ervan bewust dat recruiters jou zullen opzoeken via social media. Laten jouw online profielen dan het juiste beeld zien? Google jij jezelf wel eens? Kijk eens wat je tegenkomt.

Verwijder dan alle foto’s en berichten die een recruiter een slechte indruk kunnen geven. Ongepaste foto's, grof taalgebruik of extreme uitspraken, afkraken/klagen over (oud) collega's of werkgevers zijn een no-go. Ook tijdens het solliciteren kun je beter geen uitlatingen doen over de procedure. En wie weet heb je de baan nu niet gekregen, maar lukt het een volgende keer wel. Tenminste als jij geen boze mail hebt gestuurd dat jij toch echt de beste kandidaat bent en dat de organisatie een grote fout begaat door jou niet aan te nemen enz. enz. Of dat je helemaal bent los gegaan op social media. Negativiteit is echt een enorme afknapper voor recruiters en je gooit je eigen glazen in. Niet doen dus!

niet doen

Kijk ook naar je privacy settings op social media als je bepaalde pagina's echt alleen voor prive doeleinden wil gebruiken. Wees je bewust van de indruk die jij (misschien onbewust) geeft online!

 

"We don't have a choice on whether we DO social media, the question is how well we DO it"

(Erik Qualman)

 

Reacties   
0

#1 rwublvtqd 12-08-2020 16:32

Годнота спасибо
Citeer
Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s